Galleri

»
26 maj 2024

Amanda Glinghammar

Mitt namn är Amanda och målar framförallt akvarell men använder ibland andra medium. Jag avbildar natur, botanik och fåglar med stor detaljrikedom och jag har målat i många år. Jag har gått flera kurser i måleri men är även självlärd. Jag inspireras av naturen, allt ifrån de starka, sprakande färgerna hos tropiska fåglar, till de dova, jordnära färgerna i skogen runt oss eller vår nordiska flora och fauna.

»
15 jun 2022

Anna Hörjel

Jag arbetar som konstnär, har målarkurser och tar olika konstnärliga och pedagogiska uppdrag. Med min konst vill jag lyfta fram naturens små underverk, våra livsnödvändiga och oändligt vackra, spännande småkryp. I olika ytskikt och färgkombinationer, inspireras jag av växternas organiska former, där balansen finns i det osymmetriska.

»
15 jun 2022

Anna Jarnestad

Jag arbetar med bild och skulptur i flera olika material och har varit verksam konstnär sedan 1991. Jag jobbar både med mindre verk och med monumentala väggreliefer i offentlig gestaltning.
Jag bor året runt på Aspö sedan 1998.

»
13 maj 2023

Anna Jefta

»
15 jun 2022

Annica Sigurdsson

Jag har varit Aspöbo sedan 1987 och har gått på målarkurs hos konstnär Anna Hörjel sedan cirka 10 år tillbaka. Jag har även påbörjat en målerikurs i Vedicart, där uttrycket är intuitivt måleri.
Mitt skapande betyder mycket för mig, det är min ” mindfullnes” där jag finner lugnet. Jag målar mestadels i acryl och med mycket färg.

»
28 maj 2024

Bertil Lindberg

Från Svedala, född 1948.
2,5 år Forum grafikskola, 5 år konstfack.
Grafiker, målare, föreläsare och författare.
Bild- och formlärare på Capellagården på 80-talet.

»
26 maj 2024

Camilla Corneliusson

Jag bor sedan 10 år på underbara Aspö. Jag har målat till och från i 25 år. Förutom målning har jag även testat på porslinsmålning, jobbat med lera och drejning. Har gått på kurser hos konstnären Anna Hörjel som har lärt mig utveckla olika målningstekniker. Jag gillar att måla i starka färger utan raka linjer, gärna hus huller om buller, även porträtt.

»
26 maj 2024

Camilla Rangvin

Måleri med människor natur o sagans magiska kraft. Verkligheten har vi nog av, i mitt skapande önskar jag förmedla glädje o livskraft.

»
15 jun 2022

Felicia Hörjel

Jag heter Felicia och är keramiker. Lera är ett både magiskt och envist material, en fantastisk kombo i min mening.
Främst jobbar jag med skulpturer och utöver det så kavlar och bygger jag skålar och fat. Jag experimentera mycket med glasyrer och olika sorters lera för att få fram organiska, levande former och färger.

Ni hittar mig som @feliciaskeramik på både Instagram och FB

»
15 jun 2022

Frida Kiläng Makin

Jag är en kreativ kvinna som älskar att testa nya saker och lära mig nytt. Har återupptagit målandet och älskar att skapa och arbeta med händerna. Utvecklar och leker mig fram i konstens makalösa värld.

»
26 maj 2024

Göran Janrell

Jag heter Göran Janrell och är sommarboende på Aspö sedan 1983.
Jag har seglat större delen av mitt liv och havet, båtar och sjöfart har alltid intresserat mig. Intresset att måla och teckna har också följt mig och under senare år har detta tagit sig uttryck i att måla fyrar, båtar och havsmiljöer.
Då segelbåten såldes för några år sedan blev det kvar 20 inplastade sjökort, som nu utgör grund i mina större tavlor. Målar mest i akryl, men även i olja och akvarell på varierande underlag.

»
5 jul 2023

Helena Nilsson

"Jag gör nånting. Av nästan ingenting.

Ofta blir det nånting med funktion. Tex en ljusstake eller ett kakfat. Men inte alltid.

Det blir alltid nånting av gamla grejer. Att återbruka är min melodi. "

»
15 jun 2022

Ingrid Hederstjerna

Jobbar främst med keramik -stengods och rakubräda alster. Gör både bruksföremål och skulpturer samt trädgårdskonst. Akvareller av djur och natur men ibland även akryl, pastell och blyerts.

»
15 jun 2022

Ingrid Hellstedt

»
26 maj 2024

Josefin Allsten

Josefin Allsten. Började virka i samband med att sonen insjuknade i Diabetes typ 1 för att finna ett lugn i en ny vardag. Virkar allt från hårtofsar till stora filtar, det jag har inspiration för.

»
26 maj 2024

Kerstin Ronnemark

Jag målar helst inne i ateljén för att kunna sovra bland intryck. Tidigare satt jag ofta utomhus för att försöka måla av naturen. På Aspö har jag och min man Per Reinholtz både deltidsbostad och ateljé Motiven i mina målningar hämtar jag från stad och land. Det halvt abstrakta tilltalar mig och min önskan är att den som betraktar ett verk kan finna ett eget minne och innehåll i bilden. Tekniken är oftast oljemåleri på duk. Målar även akvarell och blandteknik och gör design för mattor och inredning.

»
28 maj 2024

Kristina Fällman

Från Årsta, född 1950.
Grundskola för konstnärlig utbildning samt 4 år på konstfack.
Stadsmissionens vävskola.
Måleri, grafik och glaskonst.

»
15 jun 2022

Lena Clifford

Jag målar akvarell och har konstnärsskapet som min stora fritidssysselsättning och glädje. Jag är i huvudsak autodidakt och hämtar mina motiv främst från naturen och Karlskronas vackra skärgård. Min speciella förkärlek till svanar har följt mig större delen av mitt konstnärsliv.

»
15 jun 2022

Lena Wik

Jag heter Lena Wik och bor på Aspö sedan drygt 20 år sedan. Jag är autodidakt och gör textila verk av tyger som jag färgar, bleker och trycker på. Sedan några år målar jag också med akryl.

»
21 feb 2022

Malin Altenby Larsen

Jag målar så ofta och så mycket jag kan och hinner, det är en viktig del i mitt liv där jag kan släppa tankarna fria och skapar utefter minnesbilder och inspiration jag möter var dag. Jag bor på Aspö sedan 15 år och här har mitt måleri verkligen tagit fart. Jag letade länge efter min "stil" eller mitt uttryck och närmar mig det jag länge sett framför mig med stora steg.

»
15 jun 2022

Milla Hörjel

Jag är uppväxt på Aspö och har alltid inspirerats mycket av djur och natur i mitt skapande. Djurvärlden är full av många fantastiska arter. Jag har växt upp med många olika djur. Getter, ankor, höns, hundar och fiskar är några av de djur som alltid funnits med i mitt liv. Jag ritar, målar, fotograferar, syr och skulpterar.

»
15 jun 2022

Nicole Pluntke

»
15 jun 2022

Nina van Brink

Jag är autodidakt och målar i akryl, olja, oljepastell, samt blandteknik. Mitt intresse för färg och form har nog alltid funnits där, det tog fart som liten hemma vid min Farmor Ruths vävstol. Jag satt brevid henne och plockade fram mattlump och fick göra nystan. Farmors lådor med nystan sorterade i världens alla nyanser var som en godis butik. Nu efter många års av letande i mitt skapande har jag hittat hem till grundtanken i mitt sätt att måla och uttrycka mig på.
Att få skapa med mitt hjärta som bas och att få göra det med glädje och lust.
"Att våga se, kunna se och känna trygghet över att nya upptäckter kommer att upptäckas i mitt skapande gör mig tok-glad."

»
15 jun 2022

Per Reinholtz

Jag är konstnär, arkitekt och designer. Jag tecknar och målar, oftast akryl, akvarell och
blandade tekniker. Gränsen mellan verksamheterna är ibland flytande, då jag även gör illustrationsuppdrag till både företag och kommun.

Utbildning
Masterexamen från Konstfackskolan, Stockholm. Möbler & Inredningsarkitektur - 80
Palomar College Art Dept. San Diego, Californien. -74, -75 3 terminer
Grundskolan för Konstnärlig utbildning, Sthlm - 73
Gerlesborgsskolan måleri för professor Harald Lyth 2006

Urval utställningar de senaste två åren
Alvesta konsthall ( Oktober 2024 )
Galleri Bellman , ( Sthlm 2024 )
Emmaboda konsthall ( februari 2024 )
Blekinge konstrunda ( 2022, 2023 och 2024)
Ljungby konsthall ( sept/okt 2022 )
Regionen, Blekinge separatutställning ( 2023 )

»
13 maj 2023

Raisa Uotila

Bor i Karlskrona och har finsk ursprung. Autodidakt.
Medlem i KRO, Suomiart (= finska konstnärer i Sverige) samt Konstrundan i Blekinge.

Det kreativa är som en frigörande andetag för mig, en tidlös paus från vardagen. Gränslös upplevelse av mitt inre. Om mina alster berör andra på något sätt, känns det att dela något fint.

Skapar i olika måleri och tryck tekniker och skulpturerar i lera. Jag ser möjligheter till konst runt mig. Kan ibland sätta ihop delar av egna alster till en helt ny med digitalteknik.

FB sida: Raisa Uotila Art of life"

»
26 maj 2024

Staffan Ulvås

Jag är sommarboende på Aspö och har alltid varit fascinerad av segel, hav och skärgårdsmiljöer.
Mitt intresse att måla började i tidigare år. Jag bodde en period under 70-80 talet i Gbg och en kurs i kroki fångade mitt intresse att måla med kol och akvarell. Jag hade en del utställningar och känslan då att visa måleriet var inspirerande. Nu efter 40 år har jag tagit upp måleriet igen. Som pensionär har jag tid och lusten att åter uttrycka mina känslor genom måleriet.

»
15 jun 2022

Yvonne Walther

Jag är marinbiolog och har arbetat som dykare på Bahamas och i Norge.
Mitt konstnärskap handlar om att visa alla bilder i mitt huvud. Verkliga och fantasifulla djur, människor och varelser i marin miljö. Följ med på en resa och se havets underverk med mig. Du kommer att få lära känna fantastiska varelser både vackra och fula, några är snälla och några är elaka.