Galleri

»
15 jun 2022

Anna Hellqvist

Jag älskar att gå i skogen och har alltid samlat pinnar, stenar och annat som fyllde mina fickor när jag var liten och fyller min packning nu när jag är vuxen. Sedan 11 år tillbaka har det framför allt varit skogen i Hälsingland där jag haft en lite stuga som varit min plats. I skogen plockar jag inte bara svamp utan också rötter. Rötter tilltalar mig på ett speciellt sätt då de påminner om drivved. Drivved har jag också plockat och fyllt mitt hem med tillsammans med stenar och snäckor. Numera är även havet och skärgården i Karlskrona en del av mitt liv där drivveden blandar sig allt mer in i mina verk. När andra går rakt fram går jag med huvudet ner i marken och på stranden. Jag plockar inte vilka pinnar och stenar som helst utan de som tilltalar mig. Sådant som andra kan ha svårt att förstå och skrattar lite åt men som för mig är så självklart.

Att skapa har alltid funnits hos mig, många gånger i trädgården med diverse material, men det är nog först de senaste två åren som jag faktiskt kommit igång med att skapa verk av det material som jag samlat på mig under så lång tid och jag älskar att blanda dem på mitt sätt. Oftast är verken kopplade till en låt eller sång som ger mig inspiration och som sedan får ge namn till verket. Tolkningen är fri och kanske är det bara jag som ser och förstår den. Det är nog precis som det ska vara och det finns inget som gör mig så glad som när någon uppskattar något av mina verk och känner att det tilltalar även dem för det är inte alltid självklara och därför kallar jag dem för ”konstigheter”.

»
15 jun 2022

Anna Hörjel

Jag arbetar som konstnär, har målarkurser och tar olika konstnärliga och pedagogiska uppdrag. Med min konst vill jag lyfta fram naturens små underverk, våra livsnödvändiga och oändligt vackra, spännande småkryp. I olika ytskikt och färgkombinationer, inspireras jag av växternas organiska former, där balansen finns i det osymmetriska.

»
15 jun 2022

Anna Jarnestad

Jag arbetar med bild och skulptur i flera olika material och har varit verksam konstnär sedan 1991. Jag jobbar både med mindre verk och med monumentala väggreliefer i offentlig gestaltning.
Jag bor året runt på Aspö sedan 1998.

»
15 jun 2022

Annica Sigurdsson

Jag har varit Aspöbo sedan 1987 och har gått på målarkurs hos konstnär Anna Hörjel sedan cirka 10 år tillbaka. Jag har även påbörjat en målerikurs i Vedicart, där uttrycket är intuitivt måleri.
Mitt skapande betyder mycket för mig, det är min ” mindfullnes” där jag finner lugnet. Jag målar mestadels i acryl och med mycket färg.

»
15 jun 2022

Dennis Makin

44 årig man ifrån Karlskrona skärgård/Aspö
Mitt målande blandar jag med fritid och den yrkessamma roll jag har. Utmanar och utvecklas i mitt skapande att aldrig vara nöjd, testa nya tekniker.

»
15 jun 2022

Erick Löfdahl

Journalist, språkvetare och ekonom. Började min bana på BLT och gjorde min praktik på Sydöstran. Hösten 2021 visade jag film i Aspö Folkets hus om min morfar som lotsade ut U137. Min släktforskning har tagit mig till många nya ställen, där jag har kunnat upptäcka mina släktingar i Danmark, USA, Argentina och Sydafrika, alla med rötter på Aspö.

»
15 jun 2022

Felicia Hörjel

Jag heter Felicia och är keramiker. Lera är ett både magiskt och envist material, en fantastisk kombo i min mening.
Främst jobbar jag med skulpturer och utöver det så kavlar och bygger jag skålar och fat. Jag experimentera mycket med glasyrer och olika sorters lera för att få fram organiska, levande former och färger.

Ni hittar mig som @feliciaskeramik på både Instagram och FB

»
15 jun 2022

Frida Kiläng Makin

Jag är en kreativ kvinna som älskar att testa nya saker och lära mig nytt. Har återupptagit målandet och älskar att skapa och arbeta med händerna. Utvecklar och leker mig fram i konstens makalösa värld.

»
15 jun 2022

Hans Jansson

En presentation finns på denna hemsida eller min andra hemsida (www.globalwingsphoto.com), där det bl.a. framgår att jag är pensionär och bor på Aspö sedan 2008 och har besökt ön regelbundet sedan 1982. Naturfotografi har jag bedrivit över hela världen sedan 1970-talet i samband med många forsknings- och konferensresor i mitt yrke som professor i internationell företagsekonomi.

»
15 jun 2022

Ingrid Hederstjerna

Jobbar främst med keramik -stengods och rakubräda alster. Gör både bruksföremål och skulpturer samt trädgårdskonst. Akvareller av djur och natur men ibland även akryl, pastell och blyerts.

»
15 jun 2022

Ingrid Hellstedt

»
15 jun 2022

Jennie Emilsson

Jag heter Jennie Emilsson och bor på Aspö med min familj. Jag började att måla hos Anna Hörjel 2016, på hennes kurser har jag lärt mig olika tekniker och teman inom måleriets värld. Jag tycker om bakgrunder och det abstrakta och det är där jag har hittat mitt sätt att utrycka min passion inom måleriet. Våren 2021 upptäckte jag acrylic pouring, en konst som jag tycker väldigt mycket om och det utvecklar mitt måleri till en annan dimension.

»
15 jun 2022

Joakim Larnö

Jag är i grunden keramiker och genomgick en mer formell lärlingsutbildning i Keramiskt arbete hos min syster Meta Larnö under hösten 1984 på Kemiö i den Finska skärgården.
1988 gick jag alltmer över till skulpturala arbeten i lera i kombination med andra material.
Jag bodde då i byn Tolg 3 mil norr om Växjö i Sverige. Jag drev då också den så kallade ”Tolggruppen”, eller ”Onsdagsgruppen”.
Vi var ett antal konstnärer som träffades en gång i veckan i mitt hus i Tolg för kulturella diskussionskvällar samt måleri.
Under 1991-92 så gick jag som lärling för skulptör Lars Sonerud med inriktning på offentlig utsmyckning.
Jag breddade då min material- och teknikkunskap.
Under 1996-98 så bodde jag i norra Bohuslän och studerade konst på Gerlesborgsskolan, som ligger cirka två mil norr om Kungshamn/Smögen.
I Bohuslän studerade jag också till webbdesigner och detta ledde mig in på användandet av digitala medier även inom konsten.
Idag jobbar jag med foto i kombination med strukturer och färg i olika material samt med skulptur där uttrycket får styra materialvalet. Jag bor numera i Öja, en by strax utanför Växjö där jag har min ateljé.
På Aspö tillbringar jag mycket tid med att hämta inspiration och skissa och har lyckligtvis tillgång till ett deltidsboende där.

»
15 jun 2022

Lena Clifford

Jag målar akvarell och har konstnärsskapet som min stora fritidssysselsättning och glädje. Jag är i huvudsak autodidakt och hämtar mina motiv främst från naturen och Karlskronas vackra skärgård. Min speciella förkärlek till svanar har följt mig större delen av mitt konstnärsliv.

»
15 jun 2022

Lena Wik

Jag heter Lena Wik och bor på Aspö sedan drygt 20 år sedan. Jag är autodidakt och gör textila verk av tyger som jag färgar, bleker och trycker på. Sedan några år målar jag också med akryl.

»
21 feb 2022

Malin Altenby Larsen

Jag målar så ofta och så mycket jag kan och hinner, det är en viktig del i mitt liv där jag kan släppa tankarna fria och skapar utefter minnesbilder och inspiration jag möter var dag. Jag bor på Aspö sedan 15 år och här har mitt måleri verkligen tagit fart. Jag letade länge efter min "stil" eller mitt uttryck och närmar mig det jag länge sett framför mig med stora steg.

»
15 jun 2022

Mats Aronsson – Gästutställare

Mats Aronsson, född 1958, målare och grafiker.
Bor och verkar i Växjö. Arbetar i teknikerna olja, akvarell, litografi och etsning.
Jag kallar mig själv ljusmålare eftersom ljuset är min största inspirationskälla.

»
15 jun 2022

Milla Hörjel

Jag är uppvuxen på Aspö och har tidigare ställt ut på kulturrundans ungdomsutställning. Jag har alltid inspirerats mycket av djur och natur i mitt skapande, då jag tycker att djurvärlden är full av fantastiska arter. Mitt liv är fyllt av djur. Jag har getter, fiskar, kaniner, råttor, höns, ankor och går nu hundinriktning på gymnasiet med min hund Gusten.
Jag ritar, målar, fotograferar, syr och bygger skulpturer. I år är jag med för första gången som utställare med linoliumtryck och målade fåglar på gotlandsstenar.

»
15 jun 2022

Nicole Pluntke

»
15 jun 2022

Nina van Brink

Jag är autodidakt och målar i akryl, olja, oljepastell, samt blandteknik. Mitt intresse för färg och form har nog alltid funnits där, det tog fart som liten hemma vid min Farmor Ruths vävstol. Jag satt brevid henne och plockade fram mattlump och fick göra nystan. Farmors lådor med nystan sorterade i världens alla nyanser var som en godis butik. Nu efter många års av letande i mitt skapande har jag hittat hem till grundtanken i mitt sätt att måla och uttrycka mig på.
Att få skapa med mitt hjärta som bas och att få göra det med glädje och lust.
"Att våga se, kunna se och känna trygghet över att nya upptäckter kommer att upptäckas i mitt skapande gör mig tok-glad."

»
15 jun 2022

Ola Berup

»
15 jun 2022

Per Reinholtz

Konstnär och arkitekt med
ateljé och deltidsboende på Aspö.

Adress Lotsbacksvägen 2
Telefon 070-5466606

Konsthemsida https://per303.wixsite.com/per-reinholtz-art

»
15 jun 2022

Petra Stråkendal

Petra Stråkendal har i över 20 år arbetat med att förmedla Blekinges historia muntligt
och skriftligt. Aspö ligger henne särskilt varmt om hjärtat. Som uppvuxen på ön och
numera åter åretruntboende, har Petra startat ett lokalhistoriskt projekt. Bilder och
berättelser tas tillvara för att skildra öbornas vardagsliv och festligheter på Aspö
under olika tidsperioder.
Marinarkeologi, världsarvet Örlogsstaden Karlskrona, biosfärområdet Blekinge
Arkipelag, vattendragens kulturarv och befästningshistoria är några av Petras andra
intressen, vilket märks i hennes guidade visningar och föredrag. Utöver regionala
föredrag har hon även haft förmånen att berätta om sitt arbete i Almedalen, på
Svenska Unescorådets årsmöte, Stockholms handelskammare, Marinarkeologiska
sällskapet, Marinarkeologiska rådet och på flera internationella konferenser.

»
15 jun 2022

Rebecca Strandén

I den kanske allt mer stressiga och uppkopplade vardagen har jag en förhoppning om att förmedla stillhet och lugn. Att skapa ett utrymme som bara får vara i all sin enkelhet. Ett utrymme där jag påbörjar berättelsen och där åskådaren ges möjligheten att avsluta den.

Min resa har precis börjat och jag ser fram emot att med fria experiment, olika verktyg och inspiration från naturen utvecklas och finna nya uttrycksformer längs vägen.

»
15 jun 2022

Sanna Andersson

Lever på världens finaste plats. Mitt smultronställe på Lotsbacken. Med mina djur. Hund, ett gäng höns och 2 katter. Gillar allt med naturen, särskilt havet. Blir glad av det enkla. Allt det där som finns runt oss varje dag. Om man bara stannar upp och ser, lyssnar och känner.

»
15 jun 2022

Yvonne Walther

Jag är marinbiolog och har arbetat som dykare på Bahamas och i Norge.
Mitt konstnärskap handlar om att visa alla bilder i mitt huvud. Verkliga och fantasifulla djur, människor och varelser i marin miljö. Följ med på en resa och se havets underverk med mig. Du kommer att få lära känna fantastiska varelser både vackra och fula, några är snälla och några är elaka.

»
15 jun 2022

Zion Ivarsson

Konstnär och bildpedagog. Arbetar mest utifrån måleri, akryl, akvarell och sprayfärg. Ser min konst som undersökande, den söker svar på de frågor ögat ej kan se, allt det där magiska livet kan vara när man går djupare in i livets mysterium.