Joakim Larnö

Jag är i grunden keramiker och genomgick en mer formell lärlingsutbildning i Keramiskt arbete hos min syster Meta Larnö under hösten 1984 på Kemiö i den Finska skärgården.
1988 gick jag alltmer över till skulpturala arbeten i lera i kombination med andra material.
Jag bodde då i byn Tolg 3 mil norr om Växjö i Sverige. Jag drev då också den så kallade ”Tolggruppen”, eller ”Onsdagsgruppen”.
Vi var ett antal konstnärer som träffades en gång i veckan i mitt hus i Tolg för kulturella diskussionskvällar samt måleri.
Under 1991-92 så gick jag som lärling för skulptör Lars Sonerud med inriktning på offentlig utsmyckning.
Jag breddade då min material- och teknikkunskap.
Under 1996-98 så bodde jag i norra Bohuslän och studerade konst på Gerlesborgsskolan, som ligger cirka två mil norr om Kungshamn/Smögen.
I Bohuslän studerade jag också till webbdesigner och detta ledde mig in på användandet av digitala medier även inom konsten.
Idag jobbar jag med foto i kombination med strukturer och färg i olika material samt med skulptur där uttrycket får styra materialvalet. Jag bor numera i Öja, en by strax utanför Växjö där jag har min ateljé.
På Aspö tillbringar jag mycket tid med att hämta inspiration och skissa och har lyckligtvis tillgång till ett deltidsboende där.

av