Om

Om Föreningen och Aspö

Kulturforum Aspö är en ideell förening som bildades 2006. Syftet med föreningen är att främja kulturella aktiviteter på Aspö och tillvarata kulturarbetarnas intresse. Föreningen arbetar med ett vitt kulturbegrepp där skapande och mänsklig utveckling står i centrum. Vi har sedan starten arrangerat den årligen återkommande Kulturrundan, teaterföreställningar och konstkurser.

Om Aspö

Aspö är en ö i Karlskrona skärgård i Blekinge län. Här bor närmare 500 åretruntboende och på sommaren är den välbesökt av dagturister och fritidsboende. Ön har ett rikt föreningsliv med allt ifrån körsång, skytte, tennis, fotboll, barn- och ungdomsverksamhet, hästar mm. Den omväxlande naturen med skogar och hagar, badklippor och sandstränder ger möjlighet till goda promenader och härliga bad. De vackra vyerna ger öns många konstnärer inspiration till alster som bland annat kan skådas på Kulturforum Aspö återkommande kulturrunda som genomförs varje år i slutet av augusti.

På Aspö kan du besöka en del av Karlskronas världsarv, ett gammalt välbevarat kastell, Drottningskärs kastell, ifrån 1600-talet. Under sommarsäsongen finns här en restaurang som erbjuder god mat och pubaftnar med musik. Vill du övernatta finns det hotell och vandrarhem. Ön har dessutom en välsorterad livsmedelsbutik och ett flertal caféer.

Till Aspö finns ingen bro utan du tar dig hit med vägfärja som går ifrån Handelshamnen i Karlskrona. Färjan är gratis och går med regelbundna turer året runt.